De plattelandswoning is mogelijk, mits onderbouwd

In een woonboerderij gaan wonen, zonder het agrarisch bedrijf over te nemen. Dat kan door gebruik te maken van de Wet Plattelandswoningen. Deze wet maakt het mogelijk een agrarische bedrijfswoning te betrekken om er enkel en alleen in te gaan wonen. Het aangrenzende agrarisch bedrijf wordt dan door de agrarisch ondernemer gerund. Een mooie wet om leegstand en verval van woonboerderijen bij actieve agrarische bedrijven op het platteland te voorkomen. Door de gemeentes wordt nog te weinig gebruik gemaakt van deze wet. Dat vindt onder andere de NVM. Niels Crooijmans, advocaat milieu en omgeving bij Goorts + Coppens, sluit zich hierbij aan. Niels werkte samen met de NVM aan een handreiking voor gemeentes, adviseurs en andere betrokkenen om de regelgeving inzichtelijker te maken.

Niels: “Hiermee hopen we te bereiken dat gemeentes De wet Plattelandswoningen vaker zal toepassen. Op die manier wordt verval van woonboerderijen in het buitengebied tegengegaan en blijven karakteristieke woningen behouden.”

Lees hier het gehele artikel van de NVM en download de publicatie.


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag aan ons

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×