Contracten

Contract: vertrouwen is goed, vastleggen is beter!

Hoewel vertrouwen altijd de basis blijft voor menselijk handelen is, zeker als het om grote belangen gaat of als een (handels)relatie langere tijd gaat duren, een goed zakelijk contract noodzakelijk. Het is dan belangrijk dat u oog hebt voor uw eigen belang. Met een standaard contract bent u er nog niet.

Vastleggen van afspraken

Met een goed contract kunt u ervoor zorgen dat uw onderneming niet met onnodige risico’s te maken krijgt. Maar ook voor arbeidscontracten geldt dat door afspraken helder met elkaar vast te leggen, er geen discussiepunten ontstaan die een goede arbeidsrelatie verstoren. 

 

Neem contact op met een van de onderstaande adviseurs en zij helpen u graag verder

20991230

Telefonisch contact

Telefonisch contact?

Laat hier uw naam en telefoonnummer achter We nemen binnen één werkdag contact met je op.

Veel gestelde vragen

Wat zijn de voordelen van Algemene Voorwaarden?
Als je Algemene Voorwaarden hanteert, heeft dat een aantal voordelen. Zo is de tegenpartij altijd op de hoogte van de door jou gestelde regels. Dit schept duidelijkheid tussen jou en de tegenpartij. Het onderhandelen over een overeenkomst wordt aanzienlijk verkort, omdat een groot gedeelte van de bepalingen al in de Algemene Voorwaarden is opgenomen. Hierdoor kun je bepaalde conflicten voorkomen. Dit zorgt er over het algemeen voor dat je meer zekerheid hebt.
Zijn algemene voorwaarden verplicht?
Algemene Voorwaarden zijn niet verplicht. Het is echter wel verstandig om Algemene Voorwaarden op te stellen. In de Algemene Voorwaarden worden onder andere regels opgenomen over de betaling, levering en de aansprakelijkheid, maar ook garantie- en servicevoorwaarden kunnen hierin opgenomen worden.
Wat zijn de eisen waaraan algemene voorwaarden moeten voldoen?
De bepalingen die opgenomen worden in de Algemene Voorwaarden mogen niet onredelijk bezwarend zijn voor de tegenpartij. De wet kent een zogenaamde ‘zwarte’ (artikel 6:236 BW) en ‘grijze’ (artikel 6:237 BW) lijst. De bepalingen op de zwarte lijst zijn in ieder geval onredelijk en mogen dus niet in de voorwaarden worden opgenomen. De bepalingen op de grijzen lijst kunnen onredelijk bezwarend zijn, het is aan de ondernemer om te bewijzen dat zo’n bepaling in zijn voorwaarden niet onredelijk is.
Ik google een model voor een contract vaak via internet. Loop ik daarmee risico?
Als je niet juridisch onderlegd bent is het soms lastig te beoordelen of het contract wat je gevonden hebt goed is en aansluit op je wensen en behoeften. Op het oog ziet het er wellicht volledig uit, maar helaas komen wij regelmatig tegen dat het contract niet aansluit op de specifieke omstandigheden van het geval. Er ontbreken dan bijvoorbeeld belangrijke bepalingen of sommige bepalingen in het contract kunnen zelfs onjuist zijn of in strijd met de wet. Bijgevolg kan het voorkomen dat je contract ongeldig is. Daarom is het belangrijk dat je een contract altijd laat controleren door een deskundige!