Concurrentiebeding dichtgetimmerd?

  • Heeft u commerciële werknemers?
  • Probeert u door middel van een concurrentiebeding te voorkomen dat deze werknemers bij de concurrent gaan werken of voor zichzelf beginnen?
  • Heeft u een boetebeding en/of schadebepaling opgenomen in de arbeidsovereenkomst?

In bijna elke arbeidsovereenkomst is wel een concurrentie- en/of relatiebeding opgenomen. Echter dat betekent niet dat dit beding ook in de praktijk effect zal hebben. Zeker bij contracten voor bepaalde tijd moet u zorgvuldig nadenken over de formulering van het beding.

Het komt vaak voor dat een rechter oordeelt dat het concurrentiebeding geen stand houdt, omdat het onvoldoende/onduidelijk geformuleerd is of het boetebeding onjuist is opgesteld.

Laat daarom nu voor een vast bedrag van € 450,00 exclusief btw uw concurrentie- en boetebeding checken en aanpassen op basis van de laatste jurisprudentie!!

Wilt u het concurrentiebeding laten screenen of heeft u andere vragen, neem dan contact op met Maud Saes (m.saes@gca.nl). 


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag over Arbeid

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×