Buisleidingen in Zuidoost-Brabant: lopen ze onder jouw grond?

Het was al een aantal keer in het nieuws: er zijn concrete plannen vanuit het Rijk om in Zuidoost-Brabant een buisleidingentracé aan te leggen voor het vervoer van giftige stoffen. De geplande route van de leidingen loopt onder andere via de gemeente Laarbeek, Helmond, Mierlo en Someren. De gevolgen van een dergelijke buisleiding kunnen voor grondeigenaren in deze gemeentes ingrijpend zijn.

Ingrijpende gevolgen

Het Rijk heeft door de bovengenoemde gemeenten een strook van 70 meter getekend. Dit betreft de strook waar de buisleidingen in aangelegd worden. De gevolgen voor de grond in deze strook zijn ingrijpend. Er mogen bijvoorbeeld geen bomen of struiken geplant worden, geen sloten aangelegd worden die parallel lopen aan de leidingen en er mogen geen goederen permanent op worden geslagen. Het meest ingrijpende gevolg is dat boven de buisleidingen geen gebouwen of woningen gebouwd mogen worden. Als de plannen van het Rijk ter inzage worden gelegd, is het mogelijk zienswijzen in te dienen.

Wat betekent dit voor jou?

Lopen de geplande buisleidingen onder jouw grond? Kijk daarvoor op onderstaande kaarten. Wil je weten wat de gevolgen zijn van het voorgenomen buisleidingentracé of heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Irene van Geel, Niels Crooijmans en Ruud Verkoijen staan u graag te woord. Bel naar  0493-352070 of stuur een e-mail naar  i.van.geel@gca.nl

Overzichtskaarten buisleidingen

Wil je weten waar de buizen precies lopen of vraag je je af of jouw perceel aangetast zal worden? Neem contact op met ons, we helpen je graag.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van de juridische ontwikkelingen? Meld je dan GRATIS aan voor de nieuwsbrief. Klik HIER op je aan te melden!


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag over Milieu + omgeving

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×