Brabantse stikstof update: van 1 januari 2021 naar 1 januari 2024

Je kon er gisteren niet omheen. De nieuwe coalitie van de provincie Noord-Brabant presenteerde het bereikte coalitieakkoord. In het coalitieakkoord heeft het nieuwe bestuur van Brabant gekozen voor een ‘versoepeling’ van de provinciale stikstofregels voor de veehouderijen. Opnieuw wordt uitstel verleend om te voldoen aan de provinciale emissie-eisen. Deze eisen zijn te vinden in de Interim Omgevingsverordening. In de huidige verordening is een datum aangehouden van 1 januari 2021. De datum van 1 januari 2021 zal gewijzigd gaan worden in 1 januari 2024.

Behalve de datumwijziging valt ook in het coalitieakkoord te lezen dat het uitgangspunt wordt veranderd. De huidige omgevingsverordening gaat uit van emissie-eisen op ‘stalniveau’. In het coalitieakkoord is nu aangegeven dat bij de wijziging uit wordt gegaan van het ‘bedrijfsniveau’. Overigens is dit niet helemaal nieuw, want in eerdere regelingen is het bedrijfsniveau ook als eens tot uitgangspunt genomen.

Het wachten is dus nu op de doorvoer van deze wijzigingen. We houden u op de hoogte! Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Ruud Verkoijen

Annelies Plooij

 


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Ruud Verkoijen

Ruud Verkoijen

Advocaat Milieu & omgeving

Stel gerust je vraag over Milieu + omgeving

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×