Artikel | Relevante rechtspraak in (mest)boetezaken

Relevante rechtspraak in (mest)boetezaken

Bestuurlijke boetes zijn een betrekkelijk nieuw fenomeen in het bestuursrecht, hetgeen verklaart waarom de jurisprudentie nog in ontwikkeling is. Met name lagere rechtspraak worstelt hier nog mee. In het artikel worden onder meer enkele uitspraken van het College van Beroep voor het bedrijfsleven besproken, waarin de reikwijdte van deze sanctie wordt afgebakend (de mogelijkheden en onmogelijkheden in het geval van mestboetezaken) en het bevoegd gezag op de vingers wordt getikt.

In mestboetezaken worden hoge boetes opgelegd. De belangen zijn dus groot.Voor tijdschrift M en R heeft onze collega Patrick Grijpstra een artikel geschreven hierover. Je kunt het artikel gebruiken als leidraad of naslagwerk om een bestuurlijke boete, met verwijzing naar de juiste relevante jurisprudentie, in bezwaar/beroep geheel van tafel te krijgen dan wel zoveel mogelijk omlaag te krijgen.

Mocht je vragen hebben over een bestuurlijke (mest)boetezaak of mijn rechtshulp nodig hebben, neem dan contact op met mr. Patrick Grijpstra, advocaat Milieu + Omgeving, via p.grijpstra@gca.nl of 06 – 4271 2257. 

 


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag aan ons

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×