Artikel in de nieuwsbrief van het IBC

Een aantal maanden geleden hebben 4 scholieren van het Carolus Borromeus College bij ons meegelopen. Heel leuk om hun enthousiasme over deze dagen terug te lezen in een artikel in de nieuwsbrief van het IBC ( International Business College).

Lees hieronder het artikel.


IBC geeft ons de kans om ervaring op te doen, zo ook een 4-daagse stage bij een bedrijf naar keuze. Wij, Sophie de Jong, Marjolein van Lierop, Elle van de Venn en Puck Raijmakers, hebben gekozen om bij Goorts + Coppens stage te lopen. Dit is een advocatenkantoor gelegen in Helmond en Deurne. Onze stage begeleidster is Gaby Lenssen Verhoeven. Ze is officemanager bij Goorts + Coppens in Deurne, de locatie waar wij stage mogen lopen. Via de mail hebben we contact met Gaby opgenomen en een motivatiebrief en CV gestuurd. Donderdag 11 oktober 2018 was onze eerste stagedag. Toen we om half negen bij de locatie in Deurne aankwamen, werden we met open armen ontvangen door Gaby. We kregen meteen een rondleiding, waarbij we aan alle collega’s werden voorgesteld. We merkten op dat alle werknemers elkaar goed kenden, wat wij niet hadden verwacht van te voren. Na de rondleiding kregen wij ons eigen kantoor en bespraken we de planning voor de dag. We hebben opdrachten gemaakt, een quiz gedaan, gepraat met verschillende advocaten, een toga gedragen en natuurlijk heel veel vragen gesteld. Het was een erg leerzame en gezellige dag. We hebben die dag ook gevraagd het mogelijk was om een rechtszaak van een van de advocaten bij te wonen en dit kon. Woensdag 21 november 2018 gingen we met z’n vieren naar de rechtbank in Den Bosch voor onze tweede stagedag. De eerste rechtszaak was een pluimveerechtszaak, Patrick Grijpstra van Goorts + Coppens was de advocaat van een van de boeren die werd aangeklaagd. Deze rechtszaak duurde erg lang (meer dan drie uur!) en was soms moeilijk te volgen, maar wel leerzaam. We hebben na de rechtszaak nog even gepraat met Patrick en vervolgens zijn we in de stad gaan lunchen en hebben we geshopt. Daarna zijn we weer terug naar de rechtbank gegaan en hebben we twee ‘kleine’ politierechtszaken gevolgd. Deze duurden minder lang, waren makkelijker te volgen en daarom ook iets ‘leuker’ voor ons. Ook de tweede stagedag was erg leerzaam en we kijken erg uit naar de volgende stagedag!

Door: Puck RaaijmakersNieuwsbrief IBC Meeloopdag Carolus Borromeus College


 


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag aan ons

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×