Artikel | Een ode aan imperfectie

Advocatie Magazine | Niek van de Pasch

Ooit begon ons recht als gestold boerenverstand. Een bescheiden middel met een gericht doel: geschillen beslechten. Van vuistgevechten naar vuistregels, zoiets. Elk conflict herbergt vervolgens in potentie een verfijning. In déze situatie is dát de uitkomst, dus het lijntje daartussen is een nieuwe wetmatigheid.

Was het maar zo simpel. Die regel geldt vanaf nu dan misschien wel, maar natuurlijk alleen in gevallen die exact hetzelfde zijn. Omdat de aanloop en context geen logische grenzen hebben, valt echter altijd wel een feitje te bedenken dat de huidige toestand anders genoeg maakt. Vervolgens kunnen we twee dingen doen: aanscherpen of vervagen. Die laatste optie is geen brevet van onvermogen, maar een motie van vertrouwen in de mens.

Open hier online Advocatie Magazine om het hele artikel te lezen.


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag aan ons

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×