Alimentatie indexering 2016

Elk jaar wijzigt het loon en prijspeil. Daarom worden ook jaarlijks de alimentatiebedragen wettelijk aangepast. Dit geldt voor alimentatiebedragen die door de rechter zijn vastgesteld, maar ook voor bij overeenkomst vastgestelde alimentatiebedragen. Elk jaar krijgt u door deze indexering automatisch een hoger bedrag aan alimentatie. U hoeft hiervoor niet naar de rechter of nieuwe afspraken te maken met uw ex-partner. De wettelijke indexering geldt niet wanneer u deze heeft uitgesloten in bijvoorbeeld het echtscheidingsconvenant.

Percentage verhoging alimentatie
Per 1 januari 2016 worden alle vastgestelde kinder- en partneralimentatie automatisch verhoogd met 1,3%. Wij adviseren u om uw ex-partner tijdig op de hoogte te stellen van het nieuwe alimentatiebedrag.
Wanneer de indexering niet is uitgesloten, maar deze nooit door uw ex-partner is voldaan, dan kunt u het niet uitbetaalde bedrag aan indexering alsnog over maximaal vijf jaar met terugwerkende kracht vorderen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Imke Gerrits, advocaat Familie, via i.gerrits@gca.nl of 0493-331484.


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag over Familie

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×