Adviesrapport van Kinderombudsman inzake vechtscheidingen

Adviesrapport van Kinderombudsman inzake vechtscheidingen

Vandaag is het adviesrapport ‘Vechtende ouders, het kind in de knel’ verschenen van Kinderombudsman Marc Dullaert.
Uit zijn rapport volgt dat er op dit moment circa 16.000 kinderen betrokken zijn bij een vechtscheiding. In een vechtscheiding verliezen ouders het belang van hun ex-partner en van hun kinderen uit het oog.

De Kinderombudsman stelt voor om alle ouders die uit elkaar gaan (getrouwd, geregistreerd partner of samenwonend met gezamenlijk gezag) te verplichten minimaal één gesprek met een scheidingsmediator te voeren. Daarnaast krijgen ouders verplicht voorlichting over wat een scheiding voor hun kinderen betekent. Ligt er na drie mediationsessies nog geen ouderschapsplan, dan voert de rechter strak de regie teneinde juridische procedures te beperken. Ook zal de rechter in dat geval een bijzondere curator benoemen, die het belang en de stem van de kinderen vertegenwoordigt.

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het Ministerie van Veiligheid en Justitie komen binnenkort met een gezamenlijk beleidsplan voor de aanpak van vechtscheidingen op Rijksniveau.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via 0493-352070.


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag over Familie

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×