Werkgever aansprakelijk voor val tijdens doen van privéboodschappen na sluitingstijd

Een werkneemster van de Aldi heeft letsel opgelopen doordat zij is gevallen in de winkel. Het ongeval vond plaats na werktijd en na sluitingstijd, tijdens het doen van privéboodschappen. De werkneemster heeft Aldi aansprakelijk gesteld voor het ongeval. De verzekeraar van Aldi heeft een toedrachtonderzoek laten uitvoeren. Aldi heeft aansprakelijkheid afgewezen.

Werkgever aansprakelijk bij val

Wie is er aansprakelijk?

Het Hof in Den Haag oordeelde echter dat Aldi wel degelijk aansprakelijk is voor de schade die de werkneemster opliep bij een val. Deze stelde dat het doen van boodschappen op de werkplek, na afronding van de werkzaamheden en na sluitingstijd zo nauw in relatie staat tot het dienstverband bij Aldi en de uitoefening van haar werkzaamheden op de werkplek, dat het ongeval dat haar is overkomen volgens het Hof moet worden gezien als een ongeval in de uitoefening van haar werkzaamheden. Wat daarbij meespeelde was dat de werkneemster het filiaal, en dus haar werkplek, nog niet had verlaten.

Burgerlijk Wetboek

In het Burgerlijk Wetboek is opgenomen dat een werkgever verplicht is om te voorkomen dat een werknemer in de uitoefening van zijn werkzaamheden schade lijdt. Indien een werknemer desondanks schade lijdt en de werkgever aansprakelijk stelt voor deze schade, is het vervolgens aan de werkgever om aan te tonen dat deze aan zijn zorgplicht heeft voldaan. Volgens het Hof had Aldi in dit geval niet bewezen dat zij aan haar zorgplicht had voldaan.

De uitspraak lees je hier: 

Heeft u een vraag over een ongeval op de werkvloer?

Neem dan contact op met een van onze advocaten van team Arbeid.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van de juridische ontwikkelingen? Meld je dan GRATIS aan voor dé juridische nieuwsbrief!

Meld je aan voor de nieuwsbrief!


Gepubliceerd op 

01 juli 2019