Verbreding A58 uitgesteld

Eerder berichtten we op onze website over de uitbreidingsplannen van de A58 en de gevolgen hiervan. Hoewel de (juridische) voorbereidingen van de plannen onverminderd door blijven lopen, heeft het project vertraging opgelopen door de stikstof-perikelen.

Rijkswaterstaat probeert inzichtelijk te maken hoe zij de aanpak van stikstofneerslag kunnen oplossen. Dit zorgt voor de uitvoering van het traject Eindhoven-Tilburg naar verwachting 1-3 vertraging, en voor het traject Annabosch-Galder voor maar liefst 3-5 jaar stagnatie.

De verwachting is dat voor het traject Eindhoven-Tilburg de stikstofopgave te overbruggen is met een aantal extra maatregelen. Deze worden nu onderzocht. Voor het traject Annabosch-Galder is de aanpak van stikstofneerslag complexer en ingrijpender; hier is uitgebreid onderzoek nodig. Na deze onderzoeken zal Rijkswaterstaat de precieze planning pas kunnen bepalen.

Vragen? Neem contact op!

Heb je vragen over de gevolgen van de plannen, ben je benieuwd wat er gaat veranderen voor jouw perceel, of wil je weten hoe wij jou kunnen helpen tegen het nemen van stappen tegen de plannen?

Neem dan contact op met één van onze advocaten van het team Milieu + Omgeving.

Irene van Geel Niels Crooijmans

Ruud Verkoijen

i.van.geel@gca.nl n.crooijmans@gca.nl r.verkoijen@gca.nl
06 – 30 06 79 28 06 – 55 50 65 41 06 – 21 83 74 43

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van de juridische ontwikkelingen? Meld je dan GRATIS aan voor dé juridische nieuwsbrief!

 

 


Gepubliceerd op 

14 januari 2020