Van stagiaire naar werknemer

Mijn naam is Loes Ewals. Na een aantal jaar in de collegebanken te hebben gezeten, wilde ik weleens zien hoe het er ‘in het echt’ aan toe gaat. Via een bekende kwam ik bij Goorts + Coppens uit en mocht ik in de zomer van 2017 als student-stagiaire aan de slag. De eerste dagen was het even wennen, maar al snel voelde ik me hier op mijn plek.

Ik werd direct aan het werk gezet en kreeg veel interessante en ook verdiepende opdrachten. Binnen kantoor is iedereen erg toegankelijk dus bij vragen of voor nieuwe opdrachten kon (en kan) ik altijd bij iemand binnenlopen. Ook zijn de werkzaamheden heel divers. De ene dag schrijf je een brief, de volgende dag maak je een blog voor de website en weer een andere dag ga je aan de slag met het schrijven van een protocol of mag je mee naar zitting. Een van de doelen van mijn stage was inzicht krijgen in de vraag wat ik na mijn studie wil gaan doen. Door opdrachten en gesprekken met verschillende medewerkers heb ik hiervan zeker een beter beeld gekregen. Zo ben ik erachter gekomen dat ik bepaalde rechtsgebieden leuker vind dan ik dacht en kon ik hierop de keuze voor mijn mastervakken afstemmen.

Na twee maanden zat mijn stageperiode erop. Toen ik vervolgens het aanbod kreeg om naast mijn studie als juridisch ondersteuner te blijven, hoefde ik hier niet lang over na te denken. Ik ben nu elke vrijdag bij Goorts + Coppens aan het werk.

Loes Ewals
Juridisch ondersteuner
l.ewals@gca.nl

 


Gepubliceerd op 

09 februari 2018