Update Windmolenpark Venlo 

Nadat eerst de gemeenteraad van Venlo in maart van dit jaar had besloten om niet mee te werken aan het plan voor het realiseren van negen windturbines in Venlo, heeft Provinciale Staten van Limburg de regie overgenomen en afgelopen vrijdag besloten dat het plan toch uitgevoerd moet worden. 

Na een dag lang vergaderen en het opstappen van twee Gedeputeerden tijdens de vergadering, is er een besluit genomen. In ieder geval is bepaald dat met de inwoners van Heierhoeve een uitkooptraject wordt gestart maar voor de inwoners van Boekend en Blerick rest er niets anders dan de gang naar de Raad van State. Voor alle duidelijkheid, deze inwoners zijn niet tegen windturbines, maar vinden dat er had kunnen worden volstaan met het alternatief vier turbines in plaats van negen. Een plan van vier turbines was ook logisch geweest, omdat vijf van de negen turbines buiten het door de provincie aangewezen voorkeursgebied liggen. Kortom, de strijd is nog niet gestreden en er zal dan ook een beroepsprocedure volgen.

Op vrijdag 28 september heeft Ruud Verkoijen aan tafel gezeten bij Omroep Venlo. In het programma 'Nedinscoplein' reageert hij op het provinciale besluit over het windmolenpark. 

Heb je nog vragen over de windturbines of de casus dan kun je contact opnemen met Ruud Verkoijen.


Gepubliceerd op 

02 oktober 2018