Dag van de echtscheiding
 

Sinds kort werk ik als student-stagiaire bij Goorts + Coppens Advocaten. Toen mij werd gevraagd om een blog te schrijven over de dag van de echtscheiding, had ik nog nooit van deze dag gehoord. Gelukkig heeft Imke, de familierechtadvocaat van kantoor, mij uitgelegd wat deze dag precies inhoudt. Op de dag van de echtscheiding kan je namelijk gratis binnenlopen voor informatie over echtscheidingen.

De eerste echtscheiding werd ruim 218 jaar geleden uitgesproken, namelijk op 15 september 1796. Vandaag de dag eindigt ongeveer één op de drie huwelijken in een echtscheiding. Een zeer actueel onderwerp dus.

Zelf heb ik nooit echt bij het onderwerp stilgestaan, mijn ouders zijn  gelukkig nog bij elkaar. Veel vrienden van me hebben wel te maken gehad met ouders die gingen scheiden. En bij zo’n scheiding komt toch wel erg veel kijken! Wie zorgt er bijvoorbeeld voor de kinderen? Wie mag in het huis blijven wonen? Hoe zit het met alimentatie en hoe ziet het pensioen eruit? Wat kost een echtscheiding nou eigenlijk?

Veel lastige vragen dus, waar niet zomaar een antwoord op gegeven kan worden. Professionele begeleiding door een gespecialiseerde advocaat of mediator is dan ook belangrijk. Om hiervoor aandacht te vragen is de dag van de echtscheiding in het leven geroepen door de vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS).

Dit jaar vindt de dag van de echtscheiding plaats op vrijdag  11 september 2015. Ook Goorts en Coppens doet hieraan mee. Iedereen kan die dag vrijblijvend en geheel kosteloos langskomen voor een scheidingscheck (als je benieuwd bent naar de gevolgen van een eventuele echtscheiding) en voor alle andere vragen met betrekking tot scheiden. Omdat Imke ook mediator is kan zij ook informatie geven over de mogelijkheden om in goed overleg  uit elkaar te gaan.

‘Uit elkaar, met respect voor elkaar’ is het motto. Een echtscheiding hoeft gelukkig lang niet altijd uit te monden in een vechtscheiding, maar een goede begeleiding is daarbij (zeker als er kinderen bij betrokken zijn) wel belangrijk.

Coco Kruse

Student-stagiaire advocatuur

 

 


Gepubliceerd op 

09 september 2015

Laatste blogs

Pagina's

  • 1
  • 2
  • >