Aanzegvergoeding of niet?

Met de invoering van de WWZ op 1 januari 2015 zijn de aanzegplicht en de daarmee verband houdende aanzegvergoeding in het leven geroepen. Een werkgever is verplicht om een werknemer met een contract voor bepaalde tijd dat ten minste zes maanden heeft geduurd, minimaal één maand van te voren schriftelijk te laten weten of diens contract wordt verlengd of niet. Op deze manier worden werknemers met tijdelijke arbeidscontracten in de gelegenheid gesteld om tijdig op zoek te gaan naar een andere baan als het contract niet wordt verlengd. Wanneer een werkgever de aanzegverplichting niet nakomt, heeft de werknemer recht op een aanzegvergoeding.


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag aan ons

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×