Aanhouding bouwaanvragen intensieve veehouderij

Provinciale staten van Noord Brabant hebben op vrijdag 19 maart 2010 gedebatteerd over megastallen. Dit debat was ingegeven door het burgerinitiatief megastallen. De initiatiefnemers hiervan leverden ruim 33000 handtekeningen bij de provincie in.

De uitkomst van het debat is een ingrijpende wijziging van het ruimtelijk beleid ten aanzien van intensieve veehouderijen. Het gaat dan om intensieve veehouderijen die liggen in verwevings- en landbouwontwikkelingsgebieden. Dit nieuwe beleid zal worden opgenomen in de Verordening ruimte Noord Brabant, fase 1. Die Verordening moeten provinciale staten nog vaststellen. Om te voorkomen dat dit zich ontwikkelingen voordoen die niet passen in dit nieuwe beleid hebben provinciale staten een voorbereidingsbesluit genomen. Dit besluit is op 20 maart in werking getreden.

In het voorbereidingsbesluit is een halt toegeroepen aan zeer grote intensieve veehouderijen. Zo komt er een bouwblokbegrenzing en is het niet langer toegestaan om nieuwvestiging te realiseren. Hervestiging naar reeds bestaande bedrijven dient volgens provinciale staten te voorkomen dat het platteland leegloopt. Tegen het voorbereidingsbesluit staat geen bezwaar of beroep open.


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag aan ons

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×