1% ziek is geen oplossing!

In de praktijk komen wij regelmatig tegen dat een werkgever een werknemer voor 1 of enkele procenten arbeidsongeschikt wil houden om te voorkomen dat een pas herstelde werknemer na een periode van vier weken wederom uitvalt voor zijn of haar werkzaamheden. Op dat moment gaat de twee jaar ziekte-termijn namelijk weer opnieuw in. Door de werknemer 1 of enkele procenten arbeidsongeschikt te houden wordt deze termijn niet doorbroken. Deze truc wordt echter door de rechter vaak doorzien. Zo blijkt onder andere uit de uitspraak van de kantonrechter in Lelystad van 22 juli 2011.

Feiten
De werknemer is op 17 september 2007 in dienst getreden bij de werkgever. Op 2 september 2009 heeft de werknemer zich ziek gemeld in verband met knieklachten. In het re-integratietraject heeft de bedrijfsarts geoordeeld dat de werknemer zijn eigen werk van orderpicker niet meer langdurig zal kunnen volhouden. Er is een spoor 2-traject geadviseerd, waarbij de werkgever de werknemer moet helpen bij het vinden van werk bij een ander bedrijf. De werknemer was het hier niet mee eens en heeft een deskundigenoordeel bij het UWV aangevraagd. Het UWV heeft geoordeeld dat de werknemer op 15 februari 2011 zijn eigen werk kon doen. Op 18 april 2011 heeft de bedrijfsarts geoordeeld dat de werknemer het eigen werk volledig kon hervatten, maar dat er sprake was van twijfel over de duurzaamheid. Daarom stelde de bedrijfsarts voor om de werknemer 1 of enkele procenten arbeidsongeschikt te laten om zo te onderzoeken of de werknemer inderdaad probleemloos zijn werk kon hervatten. De werknemer is sinds 18 april 2011 volledig aan het werk in zijn eigen functie. Het loon is steeds 100% doorbetaald. De werknemer eist een volledige herstelmelding voor zijn functie van orderpicker.

Oordeel van de kantonrechter
De kantonrechter oordeelt dat de werkgever in dit geval geen enkele reden had om de werknemer
1 of enkele procenten arbeidsongeschikt te houden. Het door de werknemer aangevraagde deskundigenoordeel biedt volgens de rechter voldoende aanknopingspunten om te oordelen dat de werknemer weer volledig in staat was zijn eigen werkzaamheden uit te voeren. Hierbij is volgens de kantonrechter ook belangrijk dat gekeken wordt naar de overige medische informatie.  Daarbij telt mee dat de eigen verzekeringsarts heeft geoordeeld dat de werknemer volledig in eigen werk kon hervatten en dat de werknemer al geruime tijd niet was uitgevallen. Er was daarom geen enkele reden om de werknemer voor 1 of enkele procenten arbeidsongeschikt te achten. De eis van de werknemer is dan ook door de kantonrechter toegewezen.

Conclusie
Op het moment dat je of jouw bedrijfsarts van mening is dat het beter is een werknemer voor 1 of enkele procenten arbeidsongeschikt te achten, zul je daarvoor een goede motivatie moeten hebben. Wanneer de argumentatie slechts bedoeld is om te kijken of de werknemer niet opnieuw zal uitvallen of om de ziekteperiode niet te doorbreken, zal dat onvoldoende zijn om jouw zaak bij het kantongerecht te winnen.

Ziekte is en blijft een lastig onderwerp. Het is daarom van groot belang dat je je goed laat informeren. Je kunt daarvoor contact opnemen met Edwin van Gerven, advocaat vakgroep Arbeid op 0492-780194 of via e.van.gerven@gca.nl.   


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag aan ons

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×